Skip to content

Keresés

[wpcs_search]
Bejelentkezés
geschiedenis

Történelmünk

1961-ben a "kozmetikai" kifejezés először az amerikai Raymond Reed nevéhez fűződik, aki az Amerikai Kozmetikai Vegyészek Társaságának (Kozmetikai Vegyészek Társasága) egyik alapítója. Biológiailag aktív összetevőket tartalmazó kozmetikumokat állított elő. Nem sokkal később, 1962-ben,  Len Klaphaak kozmetikus állította elő az első valódi holland márkát, a "Webecos" -t, amelynek termékeit klinikailag tesztelt összetevők alkotják, és ezért messze túlnyúlnak a bőr kényeztetésén.

 

Len Klaphaak a holland szépségipar élvonalában volt. Nem csak kozmetikus, hanem kozmetológus és a „Kozmetikumok és ehhez kapcsolódó termékek” című, híres „zöld“ könyvnek a szerzője is, amely évek óta  a hivatásos kozmetikusok kézikönyve.. A Stivas kozmetikai iskola előadójaként nagyon szívesen fejlesztette tovább a szépségipar minőségi színvonalát. Megállapította, hogy a gyógyszerkészítményeket alaposabban és sokkal szakszerűbben állították elő, mint az akkori kozmetikumokat. Ezért készítette termékeit egy gyógyszertárban. Ez magyarázza az általa alapított társaság nevét: Webecos - a "Wetenschappelijk Bereide Cosmetica" rövidítése, magyarul "tudományosan gyártott kozmetikumok". A Webecos volt az első „kozmetikai” márka Hollandiában.

A Webecos továbbra is követi a saját receptje szerint történő fejlesztés és gyártás elvét gyógyszerészeti környezetben. A több mint 50 éves tapasztalat, valamint az új hatóanyagok és módszerek folyamatos kutatása és fejlesztése biztosítja az optimális elégedettséget a kezelésekkel és termékekkel. A felhasznált hatóanyagok nagy része tisztán természetes eredetű. Természetesen minden termék mentes az állati kísérletektől.